Περιοχή: Λυκαβηττός

Aντώνης

Βασιλάκης

Trainer

 

Ο Αντώνης ήρθε σε πρώτη επαφή με το χώρο του αθλητισμού μέσω του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης σε ηλικία 8 ετών. Στην επόμενη εξαετία η αγάπη του προς το ομαδικό πνεύμα και τον αθλητισμό του απέδωσαν ηγετικό ρόλο στην ομάδα του αθλητικού συλλόγου Νήαρ Ήστ.

Στην ηλικία των 16 ετών η θέληση του να βιώσει την ποικιλία νέων αθλητικών δεξιοτήτων τον οδήγησε στην ενασχόλησή του με το άθλημα του δεκάθλου, όπου και για μια τετραετία αποτέλεσε μέλος στον Γ.Σ. Νίκη Βύρωνος και Γ.Σ. Τρικάλων.

Στο 21ο έτος της ηλικίας του και θέλοντας να διευρύνει περισσότερο τους αθλητικούς του ορίζοντες συνέχισε την πορεία του στον αγωνιστικό χώρο με το άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης, ως μέλος του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Τρικάλων για δύο χρόνια.

 

Από το 2016 έως και σήμερα προπονείται συστηματικά στο άθλημα της άρσης βαρών και του δυναμικού τριάθλου.

 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητα στον Κλασσικό Αθλητισμό.

Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών του ετών διοργάνωσε το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης στα Τρίκαλα με την καθοδήγηση του διευθυντή της σχολής προπονητών πάλης της γενικής γραμματείας αθλητισμού Νικόλαο Τσιακάρα.

 

Επίσης είναι κάτοχος πτυχίου Ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών από την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής.

 

Ο Αντώνης είναι μέλος της ομάδας του Body Challenge Gym από το 2021 καθοδηγώντας τους ασκούμενους σε ομαδικά και ατομικά προγράμματα Cross Training, Functional & Weight Lifting.