Δημήτρης

Κωστόπουλος

Owner, Trainer

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος είναι ιδρυτής και ενεργό μέλος του Body Challenge Gym. Ασχολείται με τον αθλητισμό από την ηλικία των 5 ετών, όταν ξεκίνησε Ενόργανη Γυμναστική στην ομάδα του Παναθηναϊκού όπου αποτέλεσε μέλος της αγωνιστικής ομάδας. Στη συνέχεια το ενδιαφέρον του προσέλκυσε ο χώρος της Πυγμαχίας όπου ασχολήθηκε για 10 έτη ως αθλητής του Αριστοτέλειου γυμναστικού συλλόγου.

Η αγάπη του για τη γυμναστική τον οδήγησε χωρίς δεύτερη σκέψη το 1998 στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε με ειδικότητες στη πυγμαχία και στο θαλάσσιο σκι.

Ενθουσιασμένος με τη γνώση και τη συνεχή εξέλιξη παρακολούθησε μονοετή κύκλο σπουδών ιδιωτικής γερμανικής σχολής με εξειδίκευση στο Personal Training το 2008. Διδάχτηκε τη μέθοδο Pilates στο studio “Corpus Ray” της καταξιωμένης δασκάλας Ευγενίας Παπαδοπούλου που εκπροσωπεί τη σχολή Power Pilates της Νέας Υόρκης το 2013.

Διψασμένος για ένα εναλλακτικό τρόπο ζωής και άσκησης μυήθηκε στις ασκητικές πρακτικές της “Hatha Yoga” μετά από 500 ώρες διεθνούς αναγνωρισμένης εκπαίδευσης (Yoga Alliance) στο “Ghyta Yoga” School με τον εξαιρετικό δάσκαλο Μιχάλη Φιλίνη.

Ένθερμος υποστηρικτής της ολιστικής προσέγγισης του ανθρώπου παρακολουθεί τις εξελίξεις και συμμετέχει σε σεμινάρια και workshops με θέμα την προπονητική, την αποκατάσταση τραυματισμών, τη διατροφή και το διαλογισμό. Δάσκαλοι και εμπνευστές του ήταν ο Μιχάλης Φιλίνης(Yoga), Ido Portal(Movement Culture), Yuval Ayalon(Handbalacing), Sainaa(London School of Handbalancing & Acrobatics), Γιώτα Φασουλή(Power of Mind), Radha Warrell(Asthanga Yoga).

Από το 2015 διδάσκει κυρίως μαθήματα Calisthenics, Gymnastics, Hand Balancing, Movement.