Περιοχή: Λυκαβηττός
Pilates Mat & Reformer

Pilates Mat & Reformer

60

minutes

Level: All Levels
Limit of participants
max 8
Trainers:
  • Αναστασία Κοντογιώργου
    Read more
  • Άντρεα Ασημώση
    Read more

Η μέθοδος Pilates είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση του πυρήνα(κοιλιακοί-ραχιαίοι), τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, τη βελτίωση της στάσης σώματος και τον έλεγχο της αναπνοής.Οι ασκήσεις είναι χωρισμένες σε επίπεδα έτσι ώστε ο γυμναστής να μπορεί να καθοδηγεί, αποτελεσματικά και με ασφάλεια, ασκούμενους  με διαφορετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

 

Στο Pilates Mat το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος  εκτελείτε στο στρώμα, ενώ η χρήση ειδικού εξοπλισμού όπως Magic Circle, Therabands, Foamrolles προσδίδει μία διαφορετική διάσταση σε ένα μάθημα Πιλάτες.

 

Στο Pilates Reformer το πρόγραμμα εκτελείτε εξ’ ολοκλήρου πάνω στα ειδικά “Κρεβάτια”(Reformer) που επιτρέπουν την ασφαλή εκτέλεση μίας τεράστιας γκάμας ασκήσεων προσαρμοσμένες στο επίπεδο του κάθε ασκούμενου ξεχωριστά!Η χρήση των ελατηρίων που διαθέτουν τα Reformer δίνει τη δυνατότητα στο γυμναστή να αυξομειώνει το βαθμό δυσκολίας της κάθε άσκησης εύκολα και γρήγορα, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

 

Όπως πάντα έλεγε ο δημιουργός της μεθόδου Joseph Pilates: “Σε 10 μαθήματα θα δεις τη διαφορά, σε 20 θα τη βλέπουν οι άλλοι και σε 30 θα έχεις ένα καινούργιο σώμα’’.